sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Nyt on "kotiuduttu"


Paddington / Paddy / Pätkä on nyt kotona!!

Mentiin noutamaan poikaa niin heti autosta ulos tultuamme  nähtiin aitauksessa ihanasti pomppivia ja riehuvia pentuja. Pieniä koiran alkuja joilla oli hillitön meno päällä... Paddy ei kuitenkaan näkynyt siellä, ja kohta selvisi syykin... Paddy oli ollut pesulla ja kynsienleikkuu oli vielä edessä ennen kun päästäisiin paperihommien jälkeen kotimatkalle.

Järkytys oli valtava kun pyyhkeen sisällä oli surkea alakuloinen ja TODELLA pieni rääpäle. Ensimmäinen ajatus oli tietysti että hei... en minä tuollasta oo tilannu... mä haluun tollasen ilosen ja aktiivisen... (ja isomman)

Kohta asia kuitenkin selkisi... Nämä aitauksessa olevat olivatkin melkein 2kk vanhempia otuksia.

Hui olkoon että 9 viikon ikäiset pennut on PIENIÄ!! No tämä apaattisuus ja surkea ulkomuoto oli ihan seurausta eilisen sirutuksesta, rokotuksesta, madotuksesta, pesusta ja muusta pienestä rääkistä mitä nyt oli tehty. Kasvattaja oli myös jättänyt muut pennut häkkiin jotta tämä pääsisi rauhassa tutustumaan. (muutkin pennut tietysti nähtiin) Paddy leikki emon ja viiden muun aikuisen koiran keskellä ja näytti parin tunnin päästä jo ihan normaaleita pennun elkeitään. Söi hyvin ennen lähtöä ja siitä se sitten alkoi... yhteinen taival.

Pieni pentu oli tottunut matkustelemaan autossa koska kasvattaja ravasi mökillä koirineen alvariinsa. Paddy nukkui koko 3,5h matkan laivalle. Mieluisin paikka oli jalkatila koska sylissä ei saanut hyvää asentoa.

Vaavi oli autossa vielä kuitenkin aika surkea ilmestys ja eloa tuli lisää vasta laivan hytissä hetkeksi. Sapuska maistui vielä illallakin ihan hyvältä vaikkakin nyt enempi pipanaa tarjolla ilman niitä ihania lihamössöjä ja piimää.



Yö laivalla meni niin hyvin kun vaan ikinä voi mennä. Viiden aikaan poitsu heräsi ja väänsi tortut. Sen jälkeen olis taas napaan mahtunut lisää ruokaa, mutta kun ei tarjoilu pelannut niin jatkoi uniaan vielä hetken. Aamulla meillä olikin sitten ihan eri koira. Rohkea, aktiivinen ja reipas poika oli kuoriutunut yön aikana. Autossa kiipeiltiin mitä eriskummallisempiin paikkoihin kun odoteltiin laivasta pääsyä ja kotipihalla riemu repesi kun oli NURMIKKOA! Sitten juostiin ja pyörittiin ja juostiin lisää.

Laminaattilattia ja yleensäkin sisätilat oli todella tylsiä alkuun ja ulkona olisi pitänyt viettää aikaa. Haukkui jopa tyhmät omistajansa kun menivät välillä sisälle jotain tekemään tyhmät. Nyt on tiputkin treffattu ja Pelle tykkää Paddystä. Se hakeutuu liki ja ei ole ollenkaan pahoillaan vaikka Paddy tuijottelee. Liian lähelle kun menee nuuskimaan niin kiltisti pelle kopauttaa kiinni olevalla nokalla kuonoon. Paddya ei oikeastaan lainkaan kiinnosta linnut. Se kyllä tuijottelee ja ihmettelee, mutta ei osoita mitään kiinnostusta lintuihin vielä. Hiukan pelottaa kun ilmahyökkäys alkaa ja linnut lentää yli, mutta sekin oli vaan ihan ekoilla kerroilla.

Tämä vaavi syö PALJON ja nukkuu vielä enemmän! Pissat osuu paperille ehkä 60% tarkkuudella ja kakkat on tullut pääasiassa ulos. Nyt on jostain vähän mennyt maha löysemmälle kuin mitä oli alkuun (lienee ihan jo eri veden merkityksestä) Ripulia ei vielä ole mutta tarttuu peppukarvoihin ikävästi. Tarjolla on ollut nappulaa ja lihamössöä piimän kera... Samat nappulat kuin kasvattajalla ja liha + piimä on myös kasvattajan suosituksesta.

Toinen yö nukuttiin nyt sitten kotosalla. Teljettiin poitsu meidän kanssa makkariin ja hän nukkui lattialla aina aamu kuuteen asti makoisasti ilman yhtä ainuttkaan piippausta (niinkuin ei muuten laivassakaan vikissyt) Kuudelta oli hänellä sellanen olo että nyt ne ruuat tänne ja vähän vikkelään... Vauhtia oli myös aamusella vaikka muille jakaa. Sääli että ulkona satoi. Pieni ruokatankkaus auttoi kuitenkin siihen että unta saatiin venytettyä kasiin asti ja nyt sitten on haukku tutkisekllut kämppää ja aina ajoittain lahoaa johonkin nurkkaan nukkumaan. Pikkusen on leikitty possulla ja painittu ihmistenkin kanssa. Uni tulee kuitenkin aina parin minuutin riehumisen jälkeen joten aika helppoa on vielä.



Poika on muuten omatoiminen. Lähtee ulkoa sisälle jos tulee nälkä tai jano... Samoin lähtee toiseen huoneeseen pissalle paperille jos on hätä. Yleensä seuraa metrin parin etäisyydellä mutta voi saada jonkun päähänpiston ja mennä ihan omiin oloihinsa tekemään jotain omia juttuja. Ei nouse ylös vaikka itse siirryn huoneesta toiseen.

Parin viikon päästä varmaan alkaa hauva näyttämään omia merkkejään sitten jo enempi... Nautitaan nyt kun on vielä helppoa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti